«احمد سلیمانی» کارگردان تئاتر در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس با اشاره به نقش جامعه هنرهای نمایشی در ارتقا و حفظ وحدت ملی پس از حمله رژیم صهیونیستی و آمریکای جنایتکار علیه ملت ایران، بیان کرد: در شرایط کنونی، همانطور که در دوران جنگ هشت ساله شاهد بودیم، هنرمندان عرصه هنرهای نمایشی به نقاط مختلف جبهه میرفتند و برای رزمندگان اجرا میکردند، اکنون نیز امکان انجام چنین فعالیتهایی وجود داشت و برخی اقدامات نیز صورت گرفت.
وی افزود: همچنین، هنرهای نمایشی علاوه بر اجرای مستقیم نمایش، در قالبهای دیگر نیز در همین ایام به کار گرفته شدند و میتوانست با سازماندهی بهتری، نتایج مؤثرتری حاصل شود.
کارکردان نمایش «تروما» با بیان این مطلب که قطعاً برای ارزیابی صحیح هر یک از هنرهای نمایشی باید به ذات و ماهیت آنها بازگردیم؛ اظهار داشت: یکی از مهمترین ویژگیهای هنرهای نمایشی، توانمندی آن در آموزش، سرگرمی، روحیهبخشی و انتقال تجربه و دانش است که از ارکان اصلی این حوزه به شمار میرود. اگر بتوانیم این ظرفیتها را بهدرستی بهکار گیریم، چرا نباید این کار انجام شود؟ در دوران جنگ، شاهد بودیم که اجراها با سانسهای اضافه همراه بودند و با استقبال مردم مواجه میشدند؛ این اجراها میتوانستند نقش مؤثری در ارتقاء روحیه، آموزش و آگاهی ایفا کنند.
وی متذکر شد: اگر مسئولین نیز به این بخشها توجه کنند، بدون شک نتایج بهتری حاصل خواهد شد، کمااینکه در کشورهای توسعهیافته، هنرهای نمایشی در بخشهای مختلفی از جمله آموزش و پرورش بهکار گرفته شده و نتایج آن ملموس است.
سلیمانی با تاکید بر واقعه نگاری و مستندسازی رخدادهای جنگ دوازده روزه در عرصه هنرهای نمایشی تصریح کرد: بدون شک، هنرهای نمایشی بستری مناسب برای پرداختن به موضوعات مختلف است، اما نیازمند زمان است تا تاریخنگاری و مستندسازی صورت گیرد. با وجود اینکه جنگ تحمیلی هشت سال به طول انجامید، در بسیاری از بخشها وقایعنگاری دقیقی انجام نشده است.
وی متذکر شد: به همین دلیل، بسیاری از مطالب ارائه شده بهصورت کلیشهای و تکراری به نظر میرسند. به نظر من، این شرایط میتواند فرصتی مناسب باشد تا از این موضوعات استفاده شده و در قالب مدیومهای متناسب مانند نمایش، فیلم و داستان، وقایعنگاری صحیح و روشنگرانهای انجام شود.
این کارگردان تئاتر با اشاره به افزایش قابل توجه نرخ بلیط تئاتر و لزوم حمایت دولتی از این هنر متفکر اظهار داشت: البته منظور من تنها آثار مربوط به جنگ نیست، بلکه به طور کلی هنر تئاتر هنری انسانساز است و وقتی درباره آن صحبت میکنیم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که این هنر نیازمند پشتوانهای مستحکم است. متأسفانه اهمیت این موضوع کمرنگ شده و دیده نمیشود.
وی ادامه داد: اگر به کشورهای اروپایی سر بزنیم، میبینیم که شهرداریها همراه تئاتر هستند و اهمیت زیادی برای آن قائلاند، اما در کشور ما نه برای آثار مرتبط با جنگ و نه برای هیچ نوع گفتمان هنری دیگر، پشتوانه قابل توجهی وجود ندارد.
هنرمند سال انقلاب اسلامی استان قم با بیان این مطلب که شاهدیم که بسیاری از کارگردانان به دلیل هزینههای بالای اجرای نمایش، از جمله دکور، دستمزد بازیگران و... که روز به روز افزایش مییابد، نمیتوانند آثار خود را اجرا کنند و در نهایت منصرف میشوند؛ متذکر شد: آنها نمیتوانند هزینهها را از جیب خود تأمین کنند و نیازمند حمایتهای دولتی هستند که متأسفانه این حمایتها بهندرت اتفاق میافتد.
«احمد سلیمانی» در پایان این گفت و گو خاطرنشان کرد: بودجهها به سمت هنرهایی که توان آگاهیبخشی و سرگرمی دارند، اختصاص داده نمیشود و به همین دلیل روز به روز هنر نمایش در کشور کمرنگتر میشود. راهکارهای جایگزین مانند افزایش قیمت بلیت برای تأمین هزینهها نیز جذاب نیست و به کاهش مخاطب منجر میشود.
ارسال نظر